AVOCADO-HUMMUS DIP

Avo is LIFE literally! Also chickpeas are high in protein and fibre, combine both ingredients and you will obtain a fantastic healthy dip.

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Hey there!

Avo is LIFE literally! Did you know it takes 9 months for an avocado to fully ripen? We use avocado practically in everything. It is high in protein and fibre and we love to combine it with chickpeas making a healthy dip, the result is fantastic. Sometimes we like to turn this dip into a gluten-free option by simply swapping the pita bread or the organic corn chips for carrot sticks.

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We would like to show you our Great & Savoury Avo-Hummus recipe, topped with Paprika Chickpeas and a drizzle of extra olive oil. It’s freaking delicious! Literally an addiction!!! 😀

AVOCADO-HUMMUS DIP

COOK TIME 20 minutes

INGREDIENTS

  • 1 Can of Cooked Chickpeas.
  • 1 Ripen Avocado.
  • 1 Garlic Clove.
  • 1 tbsp of Paprika.
  • Lemon.
  • Extra Virgin Olive oil.
  • Salt.

INSTRUCTIONS

  1. Wash and drain the chickpeas very well.
  2. Separate 1/4 of the chickpeas to make the paprika chickpeas. How? Put them on an oven tray with a baking paper sheet and spread the paprika powder on top. Bake the chickpeas for 15 minutes 180ºC.
  3. Place the rest of the chickpeas in a food processor (or use an electric mixer) with the rest of the ingredients: ripen avocado, garlic clove, the juice of a lemon, olive oil & and salt until everything is blended. You will obtain a creamy delicious mixture. That’s your Avo-Hummus Dip!
  4. Top your Healthy Hummus with your tasty Baked Paprika Chickpeas & a drizzle of olive oil.

Optional: Cut some vegetable sticks to enjoy your gluten-free dip or just some bread! Why not?

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It’s the perfect snack when you are starving and you want to stay fit. We really love to make this recipe in those lazy days. It’s so easy & still delicious.

Spread the love x,

Irene & Lydia.

Berry Bites Blog.

 


 

¡Hola hola!

¿Sabías que un aguacate tarda 9 meses en madurar completamente? Sí, sí… esta fruta que tanto nos gusta está llena de vida, proteínas y fibra. Nos encanta de todas las formas posibles, una de ellas es combinada con otra fuente de fibra como son los garbanzos; juntos hacen una combinación perfecta 🙂

A continuación te enseñamos la receta de nuestro dip de aguacate y hummus con garbanzos tostados y pimentón. Buenísima y saludable a la vez 🙂

INGREDIENTES

  • 1 bote de garbanzos cocidos.
  • 1 aguacate.
  • 1 diente de ajo.
  • 1 cucharada de pimentón dulce.
  • aceite de oliva virgen extra.
  • Zumo de medio limón.
  • Sal.

MODO DE PREPARACIÓN

  • Lavar y escurrir muy bien los garbanzos y colocar 1/4 del bote en una bandeja con papel de horno. Espolvorear la cucharada de pimentón por encima y meter al horno durante 15 minutos a 180ºC.
  • Colocar el resto de los garbanzos con los demás ingredientes (aguacate, zumo de limón, ajo, aceite y sal) en un procesador o mezclar todo bien con la batidora hasta conseguir una mezcla cremosa.
  • Por último, añadir por encima los garbanzos con pimentón y un chorrito de aceite de oliva,  ¡y ya está listo!

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¡Riquísimo!

Opcional: Si quieres hacer tu dip sin gluten, en vez de utilizar pan de pita o triángulos de maíz, puedes simplemente cortar tiras de verdura crudas como zanahoria, pimiento o pepino, ¡y a disfrutar!

Esperamos que os guste la receta. Es genial para esos días con prisa o que simplemente quieres hacer algo sencillo y quieres seguir comiendo sano. ¡Ah, y para fiestas o tener invitados en casa es genial!

Made with love x,

Irene & Lydia.

Berry Bites Blog

 

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