Flower Veggie Mini Pizza

One of our favorite junk food is pizza, and we make it healthy! How? We told you that we know every single sprout you can find in the supermarket and so we made a pizza base with cauliflower! Can you believe it? A sprout transformation in a delicious and tasty pizza. Of course, is not the crispiest but it’s amazingly good, trust us. Even if you don’t like cauliflower, you should give it a try anyway!

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Hi berries! What’s up? How are you doing?

It’s very hot today, Summer is here, and we are very excited waiting for holidays: sun, beach and good things to eat. Summer is in the middle of the year, and we love to have new aims like: do more exercise, meet new people, discover new books, enjoy every moment, laugh a lot and create new veggie recipes like this one we are going to show you now!

One of our favorite junk food is pizza, and we make it healthy! How? We told you that we know every single sprout you can find in the supermarket and so we made a pizza base with cauliflower! Can you believe it? A sprout transformation in a delicious and tasty pizza. Of course, is not the crispiest but it’s amazingly good, trust us. Even if you don’t like cauliflower, you should give it a try anyway!

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It takes time to make the pizza, maybe 1 hour and a half, but it’s worth it. Since we have a plant based diet, we notice that we feel great. Remember is important to nourish your body, with healthy stuff. Eat better, feel better!

Cauliflower Veggie Mini Pizza Recipe:

Ingredients

– 1 medium cauliflower.

– 1 egg.

– 1/3 cup of whole flour.

– 10 raw almonds.

– a pinch of salt.

To put on top:

– Homemade tomato sauce (Use 4 or 5 tomatoes, then peel it and crush it with a blender, leave it in a saucepan until it is reduced).

– Fresh mozarrella.

– The veggies you like (we put asparagus and some cherry tomatoes).

– Some basil.

– Extra virgin olive oil.

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Preparation

There 3 different stages you need to follow to make this pizza: boiling the cauliflower, making the dough and making the pizza.

1. Cooking the cauliflower: Wash it properly and cut it in small chunks or use a food processor. Place them in a baking tray with baking paper underneath and grill it for around 20-30 min at 170 C. You can also just cook it in the microwave, it is faster. We prefer the oven though. Once it is ready, let it cool down and take out all the water with a clean kitchen rag.

2. Cauliflower dough: Once the cauliflower is drained, place it in a food processor with the egg, the almonds, the flour and a pinch of salt and blend it all together. Put the dough in the baking tray and make the form of the mini pizzas. 180º C for 20 minutes.

3. Make the rest of the pizza: Once the dough is made, just put the tomato sauce, the fresh mozzarella and all the ingredients that you like. Put it in the oven again for just 15 min.

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Once they are ready you can serve them with some basil leaves and a bit of extra virgin olive oil on top. It’s just amaaaazing 😀

Enjoy your day!

With love,

Irene & Lydia xx

Berry Bites Blog


¡Hola Bayas! ¿Como estáis?

El verano ya está aquí y viene pegando fuerte… ¡Vaya calorcito! Así que estamos ansiosas esperando las vacaciones: sol, playa y cosas ricas y frescas para comer. Queremos enseñaros esta receta que nos decidimos a probar el otro día, el resultado genial y por eso queremos compartirlo con vosotros. ¡Os va a encantar!

Una de nuestras comidas favoritas es la pizza, así que hemos decidido hacer de ella una versión mas saludable. ¿Cómo? ¡Haciendo la base de coliflor! Sí, como lo oyes, pizza con base de coliflor! No te asustes si no eres muy amigo de la familia de las coles. Aun asi te recomendamos que lo pruebes. ¡No te va a defraudar!

pizza

Ingredientes

– 1 coliflor mediana.

– 1 huevo.

– 50 gramos de harina integral.

– 10 almendras crudas.

– una pizca de sal.

Para poner sobre la base:

– Salsa de tomate (pela y parte 5 tomates, ponlos en una cazuela y déjalos reducir)

– Mozzarella fresca.

– Verduras al gusto (calabacin, pimiento, esparragos, berenjena, espinacas…)

– Hojas de albahaca.

– Aceite de oliva virgen extra.

Preparación

Hay tres etapas para hacer esta pizza: cocinar la coliflor, hacer la base de la coliflor y hacer la pizza.

1. Preparar la coliflor: Lavar bien la coliflor, cortarla en trocitos pequeños o utilizar un procesador de alimentos, ponerlo todo sobre una bandeja con papel de horno y dejar hornear 170º unos 20-30 min hasta que se quede hecho. Puedes hacerlo también en el microndas y tardaras mucho menos (aunque no somos muy amigas del microndas). Dejar enfriar un poco y escurrir la coliflor con gasas de farmacia o con un trapo limpio.

2. Hacer la base de la coliflor: Una vez escurrida, mezclar con el huevo, las almendras crudas y la harina para que se quede la masa mas compacta y una pizca de sal. Para ello lo trituramos todo con una batidora. Poner otra vez sobre la bandeja y un papel de horno nuevo la pasta de las mini pizzas haciendo su forma con la ayuda de una cuchara. Dejar en el horno a 180ºC  unos 20 minutos, cuando estén hechas sacar la bandeja.

3. Preparar las pizzas: Una vez hechas las bases poner encima los ingredientes que preieras. La salsa de tomate, la mozarrella fresca y las verduras que más te gusten. Meter otra vez en el horno unos 15 minutos.

Cuando las saques del horno, las puedes servir con albahaca fresca y un chorrito de aceite de oliva virgen extra. El resultado es fantástico, están ricas ricas. Hemos disfrutado desde el primer mordisco y estábamos deseando que no acabaran nunca. Pero todo lo bueno se acaba. ¿Te atreves a probarlas?

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Irene & Lydia x,

Berry Bites Blog

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