Spinach Quiche with an Oat Crust

Again! Another recipe made with oats…this time a savoury one!

You will make this recipe gazillion times. When you decide to be veggie, many people say to you: Are you crazy? How are you going to live without meat?

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Hey there berries!

Again! Another recipe made with oats…this time a savoury one!

You will make this recipe gazillion times. When you decide to be veggie, many people say to you: Are you crazy? How are you going to live without meat?

We are proud of how we eat. Having a vegetarian diet is an option, and usually when we go out with our friends it’s difficult to find a place where we can eat good stuff, it’s sad but it’s true. We are used to it now, but at first we felt like weird people.

So we decided to cook our food and enjoy it at home (That doesn’t mean that we never go out for dinner, we absolutely do!) We also invite our friends and family and share with them! Like we do with you!

The other day we made a Spinach Quiche with an Oat Crust. It was great!

Ingredients

For the crust:

– 200gr of oats.

– 75gr soya margarine.

– 1 egg.

– 1 teaspoon of thyme.

– salt.

Filling:

– A paquet of fresh spinachs (not frozen).

– 2 eggs.

– 100 ml vegetable cream.

– Shredded cheese (the one you like).

oatquiche

Preparation

Preheat the oven 180ºC and grease a baking dish. Put in a bowl the ingredients to make the crust: oats, the melted soya butter, egg, thyme and salt in a bowl and mix everything. After that, put the mixture in the base of the baking dish with the help of a spoon. Cook the crust for 20-25 minutes.

While the crust is in the oven prepare the filling. Steam the spinachs, drain them very well. Beat the eggs with the vegetable cream, add the spinach and put some salt, not too much, because maybe you would like to put some shredded cheese on top. Add the filling over the crust and put it again into the oven for half and hour.

We serve it with a side of salad: different types of lettuce, walnuts & pomegranates.

Crunchy and mouth watering are the words to describe the results!

Have a nice day!

Lots of love,

Irene & Lydia

Berry Bites Blog


¡Hola bayas!

Otra vez receta con avena… pero esta vez receta salada 🙂

Harás esta receta millones de veces. Cuando decides ser vegetariana, todo tu alrededor te pregunta: ¿Cómo vas a poder vivir sin comer carne?

Nosotras estamos orgullosas de cómo comemos. Ser vegetariano es una opción, y normalmente cuando salimos con nuestros amigos es difícil encontrar un sitio dónde poder comida de verdad y ponernos de acuerdo, es triste pero es verdad. Ahora estamos acostumbradas, pero al principio nos sentíamos un poco “ovejas negras”.

Así que decidimos cocinar y disfrutar en casa. Eso no significa que no salgamos nunca a comer fuera, lo hacemos y a menudo, lo único que tenemos que indagar antes en google el sitio adecuado.

Quiche de Espinacas con base de avena.

Ingredientes

Para la masa: – 200 gr de avena. – 75gr de margarina de soja. – 1 huevo. – 1 cucharadita de tomillo.

– sal al gusto.

Para el relleno

– 1 paquete de espinacas frecas.

– 2 huevos.

– 100ml de nata vegetal.

– Queso rallado (del que más te guste).

Elaboración

Precalentamos el horno a 180ºC y engrasamos el recipiente donde vamos a cocinar la quiche. Mezclar en un bowl los ingredientes para la masa: avena, huevo, margarina de soja, tomillo y sal. Amasamos y extendemos la masa en el recipiente con ayuda de una cuchara. Hornear durante 20-25 minutos.

Mientras la masa está en el horno preparamos el relleno. Cocemos las espinacas y secarlas muy bien, ya que sueltan mucho agua. Batimos los huevos, añadimos la nata vegetal, las espinacas y un poquito de sal. Añadimos el relleno al recipiente con la base de la quiche ya cocinada, queso rallado del que más te guste por encima y lo metemos todo junto al horno 30 minutos hasta que se gratine bien.

Puedes acompañar la quiche con una ensalada de lechuga variada, frutos secos y granada

Crujiente y deliciosa son las palabras para describirla.

¡Feliz lunes!

Irene y Lydia x,

Berry Bites Blog

7 thoughts on “Spinach Quiche with an Oat Crust

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